Changsha Zhuo Cheng transmission equipment technology CO.,LTD

Nieuws

Factoren van toenemende temperatuur van planetaire reductietandwielen
Tijd vrijgeven: 2020-09-18 14:56:22  Hits: 20

      Planetair verloopstuk is een industrieel product met een breed scala aan toepassingen, dat de snelheid van de hydraulische motor kan verlagen en tegelijkertijd het uitgaande koppel kan verhogen. Het planetaire verloopstuk kan worden gebruikt als een ondersteunend onderdeel in industrieën zoals hijsen, uitgraven, transporteren en bouwen. Dus wat zijn bij dagelijks gebruik de factoren die de temperatuurstijging van de versnelling beïnvloeden?

Vier factoren die de temperatuurstijging van planetaire tandwielkastolie veroorzaken:

        1. De viscositeit van de geselecteerde versnellingsbakolie is te hoog, waardoor de warmteafvoer moeilijk wordt. Omdat de olie met hoge viscositeit een lager warmteoverdrachtseffect heeft, zal de olie met een lagere viscositeit de temperatuur aanzienlijk verhogen. Daarom moet bij het kiezen van een geschikt belastingsniveau zo veel mogelijk tandwielolie met een lage viscositeit worden gekozen.

        2. Voor de nieuw geïnstalleerde versnellingsbak is, vanwege de behoefte aan een bepaalde inlooptijd, de apparatuur nog niet in de normale slijtagestadium gekomen en is de slijtage groot, waardoor de temperatuur van het planetaire verloopstuk stijgt. Deze temperatuurstijging is een noodzakelijke stap voor de normale werking van de apparatuur. Daarom is de eerste olieverversingsperiode van de nieuwe versnellingsbak korter en wordt het gewassen schuurmiddel verwijderd door de olieverversing.

        3. Te veel olie en een hoog oliepeil hebben invloed op de normale warmteafvoer van het planetaire reductietandwiel. Opmerking: te veel of te weinig brandstof heeft invloed op het warmteafvoereffect.

        4. De versnellingsbak van het planetaire reductiemiddel is overbelast, de oliefilm is gebroken en er is een neiging tot slijtage en defecten. De wrijving en slijtage tussen de tandwielparen is groot, waardoor de temperatuur van het tandoppervlak stijgt. Oliën met de juiste viscositeitsklassen of geschikte belastingsklassen moeten worden geselecteerd op basis van de belastingsomstandigheden. De selectie van tandwieloliën voor extreme druk en oliën met een hoge viscositeit is bijvoorbeeld goed voor smering, maar heeft tegelijkertijd het negatieve effect van een slechte warmteafvoer.


voorgaand: No

volgende: De concurrentie in de reductorind...